Esentepe – Bahceli østenfor Kyrenia

Esentepe og Bahceli østenfor Kyrenia

Esentepe og Bahceli østenfor Kyrenia er populært blant Skandinavene. Der finner du  landlige omgivelser med nok av tumleplass, og et godt utvalg feriehus, leilighet eller villa. Utbyggerne har spesialisert seg på tilbud og en stil som passer skandinavisk smak og krav.

I dette området er det ikke lov å bygge høye bygninger, det vil si høyere en 2 boligetasjer. I tillegg kan det eventuelt med bygges med en takterasse.

Avstanden til Kyrenia sentrum er ca 25-32 km avhengig hvor i området ens bolig er. Ved kjøring med privatbil tar det ca 25-45 minutter. Prisen for taxi en vei er ca. 70-120 TL.

Utsikt langs fjellene ved Esentepe og Bahceli østenfor Kyrenia ned mot turkist hav med grønne jorder og gule markblomster.

Bildet er tatt fra en gåtur på den gamle kystveien som går langs havet. Denne kystveien er populær for forskjellige trimaktiviteter.  Esentepe landsby. Sentrum av kommunen er den lille landsbyen Esentepe, som ligger på en topp et stykke opp fra havet. Noe det tyrkiske navnet også gjenspeiler ved å bety noe slikt som “en vindfull topp”. Innbyggertallet var for noen år tilbake på ca. 2500 for hele kommunen. Det inkluderer da Bahceli.  Bahceli ligger noen kilometer øst for selve Esentepe landsby. Det går lokalbuss (Dolmus) mellom Esentepe landsbyen og vestover mot Kyrenia sentrum 6-7 ganger per dag. Dagens siste bussavgangen innover til Kyrenia er i 18.tiden.

Korineum Golf  er områdets “kjendis”

Esentepe området er kjent for den flotte Korineum Golf hotell og Beach Club. Golfbanen er en 18 hulls bane av en krevende karakter og internasjonal standard. På anlegget kan andre en golfspillere glede seg over fasilitetene som restaurant, lunch bar med en nydelig utebalkong, Spaavdeling, konferansefasiliteter og en Beach club med krystall klart vann.  Begge stedene er populære bryllups arenaer.

Esentepe og Bahceli østenfor Kyrenia Korineum 18.hulls golfbane med caddy på vei mellom oliven trær. Besparmak fjellene i bakgrunnen.

De fleste feriebolig anleggene ligger rett på oversiden av hovedveien eller ned mot havet.  Det er en bensinstasjon med minibank, flere supermarked, apotek, noen servicebutikker, og en stor antall restauranter av forskjellige typer beliggende langs hovedveien.  Det kjører isbiler flere ganger pr. dag inn til feriebolig anleggene i sommersesongen. På de forskjellige feriebolig anleggene ligger det ofte en restaurant og/eller en bar, selv om det varierer noe.

Krystall klart vann på Korineum beach club ved Esentepe-og-bahceli-østenfor-kyrenia. Stranden har noe småstein og en bademolo.

Esentepe og Bahceli østenfor Kyrenia – et paradis for turgåere

Langs kysten går den gamle kystveien, som er populært for turgåing, sykkel og andre trimaktiviteter. Det er større områder med frie naturstrender og strender i forbindelse med anleggene eller beach clubber som Korineum strand klubb / Beach Club. Esentepe kommune har satt istand og organiserer en egen offentlig strand kalt Esentepe beach. Der finner du en lunchbar, solsenger og parasoller til leie  for noen få TL og sammen med dusj og garderobe fasiliteter.

Dame som jogger på den gamle kystveien mellom Esentepe og Bahceli østenfor Kyrenia Nord Kypros.  bak, blomster i grøften og MIddelhavet. I bakgrunnen sees Sea Magic Park anlegget og Besparmak fjellene.

Elexus 5* hotell, gedigent og luksuriøst

Det er ca. 10 minutter kjøring til det gedigne og luksuriøse 5*hotellet Elexus. Der er det vannpark, 6 ala carte restauranter, bowlinghall, bufeet restaurant, strand og swimmingpool medfølgende solings fasiliteter , SPA og konferansefasiliteter med casino.  September 2018 betalte vi 180 TL pr. person for en hel dag på anlegget med tilgang til stranden, svømmebasseng og vannskliene.  I tillegg var det inkludert  lekker bufeet lunch inklusive drikke til maten, som inkluderte alt av alkohol, strand håndklær og så mange vannflasker en trengte i løpet av dagen.

Badeland mange forskjellige vannsklier i forskjellige farger på Elexus hotell Kyrenia Nord Kypros.

Esentepe og Bahceli østenfor Kyrenia sin stoltet: Antiphonitis

Det er bra med merkede turveier i hele Besparmak fjellene, som strekker seg fra øst til vest langs hele kysten. Esentepe området er intet unntak. Blant annet kan en gå en fin runde som leder frem til Antiphonitis kirke med freskomalinger på kirkeveggene. Kirken daterer seg fra bysantstiden.

Antiphonitis kirke og kloster ligger oppe i fjellsiden mellom Esentepe og Bahceli østenfor Kyrenia Nord Kypros. Omgitt av grønt gress, tær og blå himmel. v

Se bilder, les om severdigheter og ting å gjøre  i Esentepe – Bahceli området:

Korineum Golf Club 18 hulls bane (72 par)
Korineum Beach Club strand, molo og gressområde med dusj og skiftemuligheter og lunch restaurant.
Antifonitis kirke ovenfor Esentepe landsby,
Esentepe Stranden, et kommunalt tilbud
Elexius 5* hotell og fornøyelser
Elexus 5* hotells tilbud til barn
Fottur rundt BesparmakFive Fingers Mountain”
Om andre aktuelle steder på Nord Kypros fra resten av bloggen

Rød og gulfarget himmel under solnedgang hvor solen går ned i havet utenfor Nord Kypros.

error: Content is protected !!