Vurderer å kjøpe feriehus i utlandet?

Kjøpe feriehus i utlandet?

Hva er dine krav, behov og ønsker?

Kjøpe feriehus i utlandet ? Det medfører vurderinger en ikke gjør så ofte. Det er årsaken til at vi anbefaler denne posten. Her tar vi ikke for oss de forskjellige geografiske områdene. 

Istedenfor er fokuset på generelle krav, behov og ønsker du har for din private feriebolig. Vi anbefaler deg å lese og tenke igjennom temaene vi tar opp, som et ledd i dine forberedelser.   

Vurderer du å kjøpe feriehus i utlandet som en ren investering? Eller tenker du at kjøp av en feriebolig på Nord Kypros som investering som hele  familien kan nyte av? En bolig for kun ferieopphold eller som også kan brukes for lengre opphold med hjemmekontor?

Har du planer om et sted det er fint å tilbringe deler av eller hele pensjonstiden? Ønsker du spesielt å tilbringe vinterhalvåret i boligen? Kanskje leie den ut i skoleferiene?

Bo landlig og reise til fornøyelser, eller motsatt?

Hva slags miljø vil du bo i? Urbant, landlig, med fjell, eller ved et strandområde?  Hva slags livsstil har du? Det kan være lurt å vurdere behovet for offentlig kommunikasjon, matbutikker, utvalg av restauranter, nærhet til bysentrum og shopping? 

Er du i en situasjon som tilsier nærhet til medisinsk hjelp?  Vil du være uavhengig av en leiebil, eller er det OK for deg å kjøre bil når du er på ferie?

For de som har barn og / eller barnebarn – hvilke behov stiller det til boligstedet? Det kan være lurt å vurdere lekeplasser, ballområder, avstand til fornøyelser tilpasset barn, ungdom eller nesten voksen? 

Det vil være enklere å finne en passende bolig blant enheter for salg, om du tenker igjennom disse spørsmålene på forhånd.

slottsaktig deign på et ute disko ved vann opplyst. Laser lys lager striper opp mot himmelen Port Cratos.

Stor eller mindre feriebolig og til hvilket bruk?

Skal boligen du søker være for feriebruk? For deg og din nærmeste familie? Ønsker du å bo  i en leilighet på et anlegg, med tilgang til alle fasiliteter? Eller i en villa? Passer din livsstil til et feriested hvor du kan nyte stillheten sammen med venner og familie? Antall soverom? Antall bad? Terrasse på bakken, balkong, eller hva med en takterrasse?

Vil du ha gangavstand til havet, eller er det OK med basseng ved boligen?

Hva med tilgang på svømmebasseng, nær strand og innendørsbasseng til vinteren, alt på en gang?

Hva med Spa, trimrom og behandlingstilbud? Ved kjøp av feriehus i utlandet er etterservices er ønsket av mange. Det kan dreie seg om kontroll av boligen etter lengre fravær, betaling av regninger, vask før og etter oppholdet, organisering av leiebil, utleie, mindre reparasjons arbeider osv. 

hva med Villa Sea Magic Park med pool til salgs

Budsjett, egenkapital og betalingsplaner

Kanskje har du spart opp midler over en lengre periode? Har du noe egenkapital, men trenger å låne resten? Vil en rentefri betalingsplan over noen år være av interesse? Er utleie aktuelt? Utleie privat kun til venner og kjente eller via en profesjonell utleier? 

Boliger selges som prosjekter med ferdigstillingstid om 2-4 år, under bygging med kortere ferdigstillingstid, nøkkelferdige eller resale (brukte boliger). Priser avhenger av utbygger, område, beliggenhet på område, byggekvalitet, størrelse, tilbehør som fasiliteter osv.

Avhengig av planer og behov, er det i tillegg en god ide å ha et grovt budsjett, før du setter deg inn i spesifikke detaljer om den juridiske kjøpsprosess.

Meld deg på nyhetsbrev

Skatter og avgifter

Når man har bestemt seg for å kjøpe en bolig er det visse prosedyrer som skal følges. Det er skatter og avgifter som skal betales, på forskjellige tidspunkter.  Vi anbefaler deg å la din eiendomsmegler sammen med juridisk hjelp bistå deg i denne prosessen.

Årsaken til dette rådet er at kjøp av fast eiendom i utlandet er forskjellig fra kjøpsprosedyren vi er vant med i eget land. I tillegg er utenlandske borgere underlagt visse tillatelser og enkelte begrensninger. Overføringsprosedyrer og juridiske krav kan virke kompliserte, spesielt når man skal kjøpe bolig i et fremmed land.

Ingen grunn til bekymring, Goldmark Estates og vi som skandinaviske representanter er her for å bistå i hvert skritt. Les ellers alle våre sider med diverse info rundt kjøp av eiendom på Nord Kypros.  Det er linker nederst på denne siden. 

Visningstur med to stykker som signerer kontrakt

Kjøpe feriehus i utlandet for å investere?

Er du ute etter en investerings eiendom, vil prioriteringen din være: potensialet for avkastning og leieinntekter. Miljøfaktorer bør vurderes i en slik situasjon.

Er det noen prosjekter som vil påvirke verdien på eiendom i regionen? Foreligger det planer om statlige investeringer, kommersielle og infrastrukturprosjekter på lang sikt eller i nær fremtid?

Faktorer som nærhet til offentlig kommunikasjon, utdanningsinstitusjoner, sykehus og shoppingområder øker både boligens verdi og gjør det enklere å finne leietakere.  Det gjelder for langtidsleie.

Når det gjelder spesifikke ferieområder, vil markedet være noe annerledes. Det gjør det ikke mindre viktig å  samarbeide med en profesjonelle eiendomsmegler, som kjenner området og dets utviklingsplaner. 

En lokal registrert eiendomsmegler er en markedsekspert

En lokal eiendomsmegler er ekspert når det gjelder kjenner sitt lands marked, samt lokale lover og regler. Det er en viktig faktor du bør være klar over når du begir deg inn i eiendomsmarkedet på Nord Kypros. 

FeriehusMiddelhavet vil bruke Goldmark Estates kunnskap og markedsekspertise så godt vi kan under veiledning og kjøpsprosessen. I 2019 ble Goldmark Estates kåret til beste Eiendomsmegler i det Nord Kypriotiske markedet.

Sammen med vårt løsningsorienterte og profesjonelle team, deler vi av all vår erfaring og kunnskap. Vi er her for å svare på dine spørsmål. Er du nysgjerrig på Nord Kypros, ta kontakt så evaluerer vi dine ønsker og muligheter sammen.

Collage av diplom, invitasjoner, hele Goldmark temaet, FeriehusMiddelhavet teamet som holder hver sin pris og awardsdiplomen.
Prisvinnere i kategorien salg av Eiendom på Nord Kypros for eiendomsmeglere
FeriehusMiddelhavet snakker om faktorer å vurdere når du er i prosessen å kjøpe feriehus i utlandet?

FeriehusMiddelhavet skandinavisk representant for Goldmark Estates

Goldmark Estates er et lokalt uavhengig eiendomsmeglerfirma. Eiendomsmegler firmaet drives av universitets utdannede og lokale personer med lang erfaring fra forskjellige deler av det Nord Kypriotiske eiendomsmarkedet.

Goldmark Estates er den raskest voksende eiendomsmegleren på Nord Kypros med 3 lokalkontorer og erfaring med kunder fra det Skandinaviske, mellomeuropeiske, Tyrkiske, Russisktalende, Arabiske og Persiske kundemarkedet. Kunder fra 17 forskjellige land har Goldmark hjulpet til å bli eiere av fast eiendom på Nord Kypros. 

Lokal ekspertise sammen med FeriehusMiddelhavets personlige kjennskap til skandinavisk  kultur er den beste og tryggeste kombinasjonen. 

Vi er alle her for å hjelpe deg og bistå dine behov. Veiledning og informasjon er viktig  for å gjøre kvalifiserte valg.  

Ønsker du å vite hvorfor du skal investere på Nord Kypros? Les vårt tidligere bloginnlegg om dette temaet. I 2021 har Iskele Long Beach og Famagusta blitt ansett som det mest interessante område for investering i Beach Front Properties i hele verden. Dette stod det om i en artikkel i Forbes.  LES MER >>. 

Meld deg på nyhetsbrev

Div. info rundt kjøp av eiendom på Nord Kypros:

Karibia på Middelhavets Kuba

Golden Beach er den mest kjente stranden på den nordlige delen av Kypros. Stranden er en naturstrand beliggende i et område med bygge restriksjoner. Området er delvis en nasjonalpark.

Nasjonalparken går deretter over i et naturreservat.

Karpaz halvøyen omtales som Middelhavets Karibien beliggende på Middelhavets Kuba. Nysgjerrig på Karpaz området, hvor bildet av Golden Beach er ifra? 

Les mer her på FeriehusMiddelhavets Turist informasjon Nord Kypros Guiden her 

Bli med en tur rundt på Nord Kypros