Alsancak Kyrenia

Alsancak Kyrenia  Nord Kypros

Alsancak ligger kun 10 minutter vestover fra Kyrenia sentrum. I Alsancak bor en sentralt, nær strand og fjell. Lapta eller Lapithos er neste landsby vestover. Denne delen av Nord Kypros, har en et godt utvalg av tilbud og fornøyelser. Samtidig har en nærhet til både hav og fjell. Kollektivtilbudet er svært godt. Fra tidlig på morgenen til sent på kvelden, går busser til og fra Kyrenia. Hvert 5.-10. minutt kan du vinke på en dolmus langs hovedveien.

I Alsancak Kyrenia Nord Kypros vil du bo i nærhet av 4  luksuriøse 5 * Merit hotell. I tillegg ligger Kaya Palazzo, i området. Her finner en restauranter, svømmebassenger, beach club’s og flotte SPA tilbud. Mot betaling kan alle tilbudene benyttes av andre enn hotellets gjester. Dette gjelder alle luksus hotellene på hele Nord Kypros. For beboere i et feriehus gir det tilgang på et bredt og luksuriøst utvalg.

Denizkizi strandklubb med havet foran stranden med solsenger, kafeen bak og helt bakerst fjellryggen Besparmak.

Alsancak Kyrenia området – Nordsidens beste strender

Hele 6-7 gode strender finner du i Alsancak Kyrenia Nord Kypros. Flere er blant favorittene på den kypriotiske nordkysten. Strendene har krystall klart vann og finkornet sand. De mest populære er beach club’ene Escape Beach  og Denizkizi Hotel Beach. Her finnes alt av vannsport aktiviteter.

Escape Beach Alsancak Kyrenia Nord Kypros sett ovenifra med badebåter liggende og landskapet bak.

Escape Beach ligger i Alsacak rett ved Milipark, som ligger på andre siden av hovedveien.  Området i havet utenfor stranden er et populært  stoppested på vannsport for badebåtene på heldagsturer, som går ut fra gamle Kyrenia havn. Keravansaray Beach og Mare Monte Beach er begge offentlige strender. Her betaler man for leie av solsenger, parasoller etc. Så har en Camelot Beach og flere andre mindre bukter med sandstrand. I tillegg  kan en betale for å tilbringe dagen i luksus inne på kombinerte strand og badeområdene til et av de fire Merit hotellene.

Trebåt i Middelhavet utenfor stranden i Alsancak Kyrenia Nord Kypros. Fjellene i bakgrunnen.

Nærhet til bredt utvalg av fornøyelse og shopping

Kyrenia eller Girne som den kalles på tyrkisk, er den største byen på nordkysten. Derfor finnes et stort utvalg av spisesteder i Alsancak området. I tillegg finnes flere supermarked, bensinstasjon og andre spesial butikker. Noe ligger i en klynge nede ved hovedveien. Andre finnes i det lille landsby sentrumet av Alsancak. Dette består av gater med forskjellige butikker, skoler, kommunehuset. Her finner du også lokale kafeer og andre servicebedrifter.

Beveger en seg østover mot sentrum av Kyrenia, vil en etter få minutters kjøring oppleve butikker og restauranter hele veien. Bor en i Alsancak  kan en raskt svinge opp på den øvre motorveien, som frakter en raskt videre. Dette gjelder  inn sentrum, til Nicosia og mot Ercan flyplass. Det tar 25 minuter til Nicosia og ca. 50 min. til Ercan flyplass. Til  Larnca flyplass på den Gresk-Kypriotiske siden, er kjøretiden ca. 1 time 15 minutter.

vinranker i en åsside, med et lite hus på høyre side. blå himmel med makrellskyer og Besparmak fjellene beliggende bak Gilham Vinyard.

Grønne “perler” i Alsancak Kyrenia, Nord Kypros

Gilham Vineyard, hotel og restaurant åpnet i 2016. Stedet ligger vakkert til i fjellsiden ovenfor Alsancak Kyrenia. Det er flere godt merkede turveier i dette fjellområdet. Turveiene kobler seg på resten av turveinettet i Besparmak fjellene.

Landsbyen Ilgaz som ligger knappe 100 meter på baksiden av vingården. Her finnes et super sjarmerende frokoststed.  Stedet oppsøkes for den legendariske tyrkiske frokosten og andre tradisjonelle retter. Etterpå kan en rusle rundt i den lille landsbyen. Mange hus og villaer er vakkert restaurert.

Green Heights park ligger  i åssiden ned til hovedveien gjennom Alsancak. Dette er en vakker botanisk hage med svømmebasseng og restaurant. Her kan en tilbringe dagen i ro og fred, mens en spiser, bader og slapper av.

Alsancak Millipark er en park hvor biologisk mangfold skal beskyttes. Parken har opplyste trimløype igjennom et skogshold og er det nyeste tilskuddet i Kyrenia området. Ordføreren fått omregulert en militærleier til en park med turløyper for både sykkel og gåtur.Der finner du også en kafe, minibank og parkeringsplasser. Parken den første av sitt slag på Nord Kypros.

Alsancak millipark med gangveien som går inn i skogen som er opplyst.

Alsancak, tett med bussavganger og 5 luksus hotell

Langs hovedveien går småbussene frem og tilbake til Kyrenia. Bussene går hele dagen med max. 10 minutters mellom rom. Taxi en vei til Kyrenia sentrum koster ca. 50 TL. Prisen er avhengig av tid på døgnet og sjåføren. Det er rimelig å komme seg rundt Nord Kypros. Leiebil foretrekkes av mange, spesielt i perioden med den høyeste varmen. Området er kjent for en veldig god engelsk skole. I tilknytning til denne  finnes en stor andel engelskspråklige fastboende .

Solnedgangen maler himmelen rosa over Middelhavet på Nord Kypros.

Alsancak Kyrenia Nord Kypros er kjent for å huse de flotte 5* Merit hotellene. Her finnes det et utvalg av “ala cart” restauranter, barer og nattklubber. De har også underholdnings show, casino m.m. Du finner en høy standard og svært god kvalitet på maten, selv om prisen er svært gunstig sammenliknet med norske priser. På hotellenes finnes flere forskjellige “fine dining” restauranter. Du er hjertelig velkommen som betalende gjest, blant hotellets egne gjester. Les her om når vi var på Merit Royals italienske restaurant. 

Restaurant med lekre grønne gardiner og duker, gjort klar for gjester.

Les på bloggen om aktiviteter, severdigheter og andre tips rundt livet på Nord Kypros.

 

error: Content is protected !!