Alsancak Kyrenia  Nord Kypros

Alsancak Kyrenia med sentral beliggenhet

Den sentrale beliggenheten gjør at det finnes et stort utvalg av spisesteder i Alsancak området. I tillegg finnes flere supermarked, bensinstasjon og andre spesial butikker. Noe ligger i en klynge nede ved hovedveien. Andre finnes i det lille landsby sentrumet av Alsancak. Dette består av gater med forskjellige butikker, skoler, kommunehuset. Her finner du også lokale kafeer og andre servicebedrifter.

Beveger man seg østover mot sentrum av Kyrenia, vil en etter få minutters kjøring oppleve butikker og restauranter hele veien. Kyrenia eller Girne som den kalles på tyrkisk, er den største byen på den nordlige  kysten av Nord Kypros.

Bor en i Alsancak kan en raskt svinge opp på den øvre motorveien, som frakter en effektivt videre. Dette gjelder inn Kyrenia sentrum, til hovedstaden  Nicosia   og mot Ercan flyplass.  Det tar 25 minuter til Nicosia og ca. 50 min. til Ercan flyplass. Til  Larnca flyplass på den Gresk-Kypriotiske siden, er kjøretiden ca. 1 time 15 minutter. 

I Alsancak Kyrenia finner du alt du trenger

Alsancak ligger kun 10 minutter kjøring vestover fra Kyrenia sentrum.  Lapta eller Lapithos er neste landsby vestover. Denne delen av Nord Kypros, har en et godt utvalg av tilbud og fornøyelser. Samtidig har en nærhet til både hav og fjell, med et godt utvalg av strender.

Kollektivtilbudet er svært godt. Det går busser til og fra Kyrenia sentrum, hvert 5.-10. minutt fra tidlig på morgenen til sent på kvelden. Du vinke på en dolmus langs hovedveien, og de plukker deg opp. 

Langs hovedveien går småbussene frem og tilbake til Kyrenia sentrum. Bussene går hele dagen med max. 10 minutters mellom rom. Taxi en vei til Kyrenia sentrum koster ca. 50 TL. Prisen er avhengig av tid på døgnet og sjåføren.

Det er rimelig å komme seg rundt på Nord Kypros. Leiebil foretrekkes av mange, spesielt i perioden med den høyeste varmen. Området er kjent for en veldig god engelsk skole. I tilknytning til denne  finnes en stor andel engelskspråklige fastboende .

Grønne "perler" i Alsancak Kyrenia

Alsancak Millipark er en park hvor biologisk mangfold skal beskyttes. Parken har en opplyste trimløype gjennom et skogsholt og er det nyeste tilskuddet i Kyrenia området.

Ordføreren fått omregulert en militærleier til en park med turløyper for både sykkel og gåtur.Der finner du også en kafe, minibank og parkeringsplasser. Parken den første av sitt slag på Nord Kypros.

Green Heights park ligger  i åssiden ovenfor hovedveien gjennom Alsancak. Dette er en vakker botanisk hage med svømmebasseng og restaurant. Her kan en tilbringe dagen i ro og fred, se på botaniske vekster mens en spiser, bader og slapper av.

Elsker du å gå på tur kan Alsancak friste med en lett tilgang godt utvalg av merkede turløper i Besparmak / Kyrenia fjellene.  Turløypene strekke seg over 288 km fra vest til øst langs nordsiden av øya. Sykkelturer er også populært. 

Meld deg på nyhetsbrev

Alsancak 5 flotte 5* luksus hotell

Alsancak Kyrenia  vil du bo i nærhet av 4  luksuriøse 5 * Merit hotell. I tillegg ligger Kaya Palazzo, i området. På alle 5 hotellene finnes det et utvalg av «ala cart» restauranter, barer og nattklubber, av svømmebassenger, beach club’s og flotte SPA tilbud. På hotellene arrangeres det jevnlig underholdnings show og kasinonet er opp 24/7 hele året. 

Mot betaling kan alle tilbudene benyttes av andre enn hotellets gjester. Dette gjelder alle luksushotellene på hele Nord Kypros. For beboere i et feriehus gir det tilgang på et bredt og luksuriøst utvalg.

På hotellenes finnes flere forskjellige «fine dining» restauranter. Du finner en høy standard og svært god kvalitet på maten, prisen er svært gunstig sammenliknet med norske priser. Alle voksne er hjertelig velkommen som betalende gjest, blant hotellets egne gjester. Les om når FeriehusMiddelhavet var på Merit Royals italienske restaurant.

Alsancak området med mange strender

I Alsancak området finner du mange fine offentlige strender og beach clubs. Strendene har krystallklart vann og finkornet sand. Den mest kjente er Escape Beach Club , som lenge vært den mest populære stranden i Kyrenia området. 

Rett ovenfor Alsancak Milli park ligger frihetsmonument Özgürlük. Her arbeider kommunen med en offentlig strand. En annen populær Beach club er ved DenizKizi Hotel. På disse strendene finnes et stort utvalg av vannsport  aktiviteter. Området i havet utenfor stranden er et populært stoppested for badebåtene som tilbyr heldagsturer. Disse båtturene går ut ifra Kyrenia gamle havn. 

Andre strender i området er Keravansaray Beach, Oris Beach og Mare Monte beach, som alle er offentlige stender. Her betaler en for leie av solsenger og parasoller etc. Camelot Beach og Sunset Beach club ligger strengt tatt over grensen til neste kommune i retning mot vest Lapta. Dette er gode alternativer til det eller gode strandutvalget innenfor Alsancak kommunegrense.

Alsancak, hyggelige kvelder med musikk

Alsancak Kyrenia  vil du bo i nærhet  av flere tilbud. Det er ikke langt inn til Kyrenia senter om en ønsker noe bredere tilbud. 

The Soulist er en musikkkafe med levende musikk flere ganger i uken. Programmet kan vise til mange forskjellige artister og forskjellige musikkvarianter.  På Gave Coffehouse arrangeres filmkvelder ute i sommer månedene og det inviteres til kvelder med levende musikk. 

Gilham Winery og hotell arrangerer jazz festival, og diverse andre musikk begivenheter i løpet av sommerhalvåret.  

På Merit og Kaya Pallazzo hotellene holdes det jevnlig konserter med kjente artister. Spesielt er det skjer dette i forbindelse med høytidsferier. 

På flere små og store spisesteder er det ikke uvanelig at det er artister som underholder i helgene. Tyrkisk-Kypriotene er glade i og setter stor pris på levende musikk, når de er ute og koser seg.

Gillham Winery og Vineyard hotel

Gilham Vineyard, hotel og restaurant åpnet i 2016. Stedet ligger vakkert til i fjellsiden ovenfor hovedveien i Alsancak Kyrenia. 
Dette er så langt er det den første og eneste vingården på Nord Kypros.  På den sørlige delen av Kypros finnes det derimot 30-40 vingårder.

Flott beliggende noe opp fra havet med utsikt over ligger Gilham vingård i den vakre lille landsbyen IIgaz.

Alle besøkende dagsgjester har muligheten til å delta i turer, vinsmaking og arrangementer som arrangeres gjennom hele året.  I vinbaren holdes det med jevne mellomrom forskjellige konserter, samtidig med at det serveres helt herlig mat. 

Landsbyen Ilgaz som ligger knappe 100 meter på baksiden av vingården. Her finnes et super sjarmerende frokoststed.  Stedet oppsøkes for den legendariske tyrkiske frokosten og andre tradisjonelle retter. Etterpå kan en rusle rundt i den lille landsbyen. Mange hus og villaer er vakkert restaurert.

error: Content is protected !!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!