Visningstur for å se, kjenne og vurdere

Til Nord Kypros for å se, kjenne og vurdere

Vår visningstur til Nord Kypros er normalt individuelle. Da slipper vi å bruke unødvendig tid på prosjekter, som ikke er av interesse for deg. For mer spesifikk info om hvordan reisen er lagt opp les mer her.

Målet med visningsturer er å se seg om, bli litt kjent og «kjenne litt» på hvorfor Nord Kypros kan være et aktuelt valg.  Kanskje finner du også drømmeboligen din?

Visningsturer er det aktive dager. Det handler om å samle mest mulig info. Da snakker vi ikke om teoretisk info, men info om natur, by, land, kultur, folk, lukter, farger og «kjenne» på stedene. I tillegg kommer de rent byggningsmessige kvaliteter, arkitektur,  fellesarealer eventuelle trim og spafasiliteter, samt natur- og byområder rundt.

God forberedelse gir godt resultat.

De fleste har nytte av å forberede seg før de drar på en visningstur. Vi tar utgangspunkt i om du ønsker å se på villaer eller leiligheter, ved sjøen eller fjellet, nær byen eller mer landlig. Jo mer du har tenkt igjennom  og vurdert før avreise på en visningstur, jo bedre er det. Det betyr ikke at det du tenke var hva du ønsket deg før avreise, er det som blir det endelige resultatet. Et utgangspunkt er uansett greit å gå ut ifra. 

Som forberedelse før du reiser kan dette være aktuelt. ( klikk for å gå til hver info side):

Uten mat og drikke duger helten ikke

Dagene starter oftest kl. 9.00 og ender kl. 18.00. Det varierer hva forskjellige mennesker er opptatt av og ønsker å se. Mange ønsker å se forskjellige boområder og kvaliteten, som de forskjellige utbyggerne står for. De vet hvordan det er å oppholde seg på Nord Kypros og de er i kjøpemodus. Andre er på øya for første gang.

Lunsj spiser vi underveis på en tradisjonell lokal restaurant.  Det er en del av det å oppleve stedet, øya og landet.  Se mer fra Gillham Vinyard hotell og vingård på turist bloggen

Bildet under er fra Gillham Vinyard og et utebord ved den hyggelige  vinbaren i Ilgaz, Alsancak.  Herifra er det kun 10 km til sentrum av Kyrenia.

Etter kl. 18.00 ønsker de fleste gjestene å ha litt alene tid, for å diskuterer og fordøye inntrykkene. Noen vil bade, se på byen eller stedet der de bor, gå ut å spise et bedre måltid for å bli kjent med tilbudet etc. Dette avtales fra gang til gang. 

Se på geografiske områder, boliganlegg, enkeltboliger og byggekvalitet

Prosjekterte anlegg, som på visningsturen kun kan være en ubebygget tomt, må vurderes. De kan ofte være av den største interesse, med hensyn til å sikre seg enheter med best beliggenhet. Noen er delvis bygget, men å få et inntrykk på en byggeplass kan være krevende.

Noen vil sammenlikne nye ferdigstilte visningsenheter eller nøkkelferdige, opp mot brukte boliger og kvaliteten på disse.

Mange har naturlig nok mange spørsmål rundt fasiliteter i tilknytting til de boligene de liker best. En skal tross alt tilbringe en del tid i sitt andre hjem, hvor en kjøper seg fast eiendom. Derfor er totaliteten på alt sammen viktig.

Ved kjøp at prosjektert bolig er mange spente på om det ferdige resultatet vil bli slik plantegninger og 3D bilder viser. Det er forståelig.

Se vedlagte gallerier for hvordan noen prosjekter har utviklet seg.  Gå inn på eiendommene som er / har vært til salgs på området for å få inspirasjon i forberedelses prosessen.  

Four Seasons Resort beliggende helt i strandkanten i Famagusta bukten

På bildene over er vi på en visningstur på et anlegg under bygging. Dette anlegget ligger helt ned til havet, ved en langgrunn strand. Stedet heter Bogaz, med ca. 30 minutters kjøring til Famagusta by.

For kundene er det viktig å se interiørkvaliteten, valgfrie løsninger og utvalg, romløsningene, utsikten, avstanden til stranden, butikker, fornøyelser, m.m.

Og ikke minst vil de ha første håndsvisning på de enhetene som er ledige. Om beliggenheten av disse ikke er optimal, kan det være for noen være aktuelt å vente på fase 2 av samme anlegg. Det er mange muligheter og mye å vurdere.

Uvalgte boliger

Se et utvalg boliger fra Four Season anlegget i Bafra, Famagustabukten.

Startpris fra GBP £ 145 000

på den minste boligen som er en studioleilighet.
Klikk her >>
Natura penthouse 2 soveroms
terrasse med uteplass og utsikt for å bruke med hjemme-kontor i ferieboligen

Natura Cyprus prosjektet i Alsancak Kyrenia

På en visningstur ser en da på informasjon om tomten, firmaet, det fremtidige prosjektet og hvilke enheter som er til salgs. På de mest populære prosjekter, er de beste enheten solgt før selve lanseringen av prosjektet.

Anlegget Natura ble lansert våren 2019 på et utendørs selskapslokale inne i Kyrenia sentrum. Utbyggeren ble etablert i 1985, og er premiert for alle av sine byggeprosjekter.

Januar 2020 kom og det var gått 9 måneder siden lanseringen. Boligprosjektet «Natura» i Alsancak begynner å ta form.

I «vintermåneden» januar stopper ikke aktiviteten opp, men kan gå noe saktere. Det blir gjørmete og grisete på en byggeplass pga vinter regnet. Anlegget var pr. januar 2020 er 75% utsolgt.  Det er ennå langt frem til forventet nøkkeloverlevering.

Prosjektet forventes ferdigstilt i juni 2021. I april 2021 etter 13 måneder med Corona, var det fysisk nøkkeloverlevering for noen, digital overlevering for andre.  Dette var flere måneder før forventet ferdigstillingstid. 

Det er veldig imponerende! 

Om betingelser, betalingsplaner og eventuelle utleie garantier

De store utbyggerne har forskjellige betalingsplaner for boligprosjektene de legger ut til salgs. Planene kan i tillegg variere fra prosjekt til prosjekt for den enkelte utbygger. Hva en betaler når, varierer fra hvor i byggeprosessen en kommer inn som kjøper. Nøkkelferdige boliger eller resale-boliger har helt andre betalingsbetingelser, om en sammenlikner med et kjøp ved lanseringstidspunkt.

Noen utbyggere tilbyr utleieavtaler, som kan være med eller uten utleiegaranti. Spør oss om du ønsker info om hva dette kan betyr. Leiemarkedet i tilknytning til universitetene kan være en praktisk løsning for noen. Utleie til feriegjester praktiseres av flere når de ikke bruker boligen selv. Inntektene kan gi et godt tilskudd til dekke av fasteutgifter m.m.

Alle disse faktorene og mange andre andre temaer, ser vi på sammen. Slik blir det opp til hver og en å vurdere hva, hvor og hvordan deres drømme prosjekt skal bli.

Den Nord Kypriotiske Eiendomsmegler Goldmark Estates, med hjelp av den skandinaviske representanten FeriehusMiddelhavet, jobber for å tilby deg eiendommer i tidsriktig kvalitet, passende beliggenhet, gode betingelser og til rett prisnivå. 

 Vi tilbyr nybygg fra de beste utviklerne, som alle har minst 10 års erfaring (flere over 30!).   Vi tilbyr resale / brukte boliger og har et utvalg i markedet få og ingen norske formidlere kan matche.

Goldmark Estates er den eneste tilbyder i Norge som er godkjent medlem av KTEB. KTEB er det Nord Kypriotiske eiendomsmegler forbundet. Medlemskapet forsikrer våre kunder mot forretnings feil for inntil 100 000 Euro.   

Gjelder det spørsmål om  kjøpssprosessen   med  usikkerhet og spørsmål i den forbindelse anbefaler vi deg å les på våre info sider.  Spør oss gjerne, vi er her for deg og er glade for å stå til tjeneste.

Send oss et spørsmål eller ring

Monica Oseberg  + 47 930 33 940  /  Kjell Erik Oseberg  +47 975 32 930 

Goldmark TV om visningstur / visningsreiser