Lyst til å reise til Nord Kypros?

Kun på ferie eller på let etter eget feriehus?

Går du med drømmer om ditt eget feriehus eller kanskje å reise til Nord Kypros? Vi hjelper deg med å «slå to fluer i en smekk». Øya  har lyktes i å bli et foretrukket valg blant mange reisende. De vakreste strendene i Middelhavsregionen hjelper selvfølgelig.

Noen anser Kypros-regionen kun som et feriemål. Andre  investere penger i sin egen feriebolig eller utleiebolig. Er du ute etter å investere i egen bolig, anbefaler vi Nord Kypros, her er boligprisene fortsatt under 50% av kostnaden for tilsvarende bolig i Spania, Frankrike og flere av de andre høykostnads land.

I tillegg er levekostnaden mye lavere, sammenlignet med andre Middelhavs destinasjoner. Er du en av de som planlegger en reise til Kypros, eller som vurderer å investere i ditt eget, så  anbefales artikkelen her. Vi tar for oss 6 nyttige råd om Kypros.

1. Det er enkelt å reise til Nord Kypros

Man kan fly direkte til Larnaca Airport, på den gresktalende delen av Kypros fra mange norske byer. Fra Oslo tar turen ca. 4 timer og 15 minutter. Skal man til Nord Kypros organiserer vi at du blir møtt på flyplassen. 

Store flotte transfer taxier kjører direkte til din bolig under oppholdet. Man kan også velge å fly til Ercan, flyplassen rett utenfor Nicosia på det Nordlige Kypros. Velger man å fly hit, går det ingen direkte fly, man mellomlander i Istanbul og flyr deretter videre til Kypros.

2. Det er et bredt utvalg av overnattings muligheter

I de senere årene har Nord Kypros opplevd en økende mengde turister som kommer til øya. Flere og flere skandinaver opplever dette vakre, men enda ukjente stedet for mange. Man kan velge å bo på alt fra luksuriøse 5-stjerners hotell, til å leie et hus med eget svømmebasseng, til en leilighet på et av mange flotte anlegg.

Vår erfaring er at de fleste skandinaviske gjestene ønsker å leie et hus eller en leilighet, da kan man samtidig teste om dette er noe for de, før de  vurderer å kjøpe sitt eget.

Soloppgang over Bafra.

3. Urørt natur, masse plass, null trengsel

Reisende som kommer til Kypros-regionen blir fascinert av hvor vakkert det er. Selv om Nord Kypros øker i popularitet, er det ikke overfylt. Det er mye plass overalt, uansett om det er på restauranter eller på stranden. 

Med økningen i antall reisende ser vi at etterspørselen etter egne leiligheter også stiger.

Mange forelsker seg i det vakre og uberørte  Nord Kypros,  akkurat slik vi i FeriehusMiddelhavet gjorde. En ønsker å investere i sitt eget, slik at de har et sted å returnere til. I tillegg ser vi at flere og flere leier ut sin bolig, leieinntektene finansierer fremtidig egne feriereiser.

4. Reise til Nord Kypros pga det Kypriotiske kjøkken?

Når man sier Kypros og mat, er grillet Halloumi ost det første mange tenker på. Det Kypriotiske kjøkkenet består av mye mer enn grillet Halloumi. På den tyrkisktalende delen i nord kalles osten for Hellim. Hellim tilsettes forskjellige retter, salater og til og med desserter.

I tillegg finner man lekre grillretter som Kebab, «stuffed chicken», lammeretter for ikke å snakke om fantastisk sjømat. I tillegg til den lokale maten, finner man selvfølgelig et bredt utvalg av restauranter som serverer tradisjonell mat fra resten av verden.

Restaurant med lekre grønne gardiner og duker, gjort klar for gjester.

5. Det er flere populære byer på Nord Kypros

Går du med planer om å investere penger i en egen bolig, bør du tenke nøye gjennom hva du ønsker å gjøre med din investering. Les  om dette i bloggposten  Kjøpe feriehus i utlandet. 

Når du kjøper et hus, er ideen din å leie det ut eller skape et fremtidig familiested? En bolig du på sikt kanskje ønsker å å bo store deler av året?

Svaret på disse spørsmålene vil også endre perspektivet ditt på hva du ser etter og hvor. Hvis du for eksempel vil leie ut huset ditt, bør du investere langs kysten, i nærheten av de populære byene på Kypros, dette gir et bedre leiepotensiale. 

La oss snakke litt om de forskjellige byene, og hva som skiller disse. Det beste er å reise til Nord Kypros å se det selv.

Nicosia / Lefkosa

Selvfølgelig starter vi med Nicosia!

Nicosia er hovedstaden på Nord Kypros. Pr. 2021 er Nicosia delt i Leksosia, den gresk talende delen. Lefkosa ( Türk) som er den nordlige og tyrkisktalende delen. Nicosia er det engelske navnet som gjelder hele byen.

Turister reiser hit hvert år på grunn av byens høye kulturelle uttrykk og dens tradisjonelle karakter. På grunn av byens industrielle, kommersielle og transportmessige egenskaper, er den også den største byen på Nord Kypros.

Høst, vinter og vårsesongen er det flott i gamlebyen «Nicosia Walled city». I sommersesongen drar en kun inn til hovedstaden om en må i nødvendige æren. Det blir hett på Mesaoria sletten midt inne på øya i juli og august. 

Nicosia er av denne grunnen ikke et sted å investere penger i en egen bolig hvis du ønsker å leie ut til ferierende familier.  Nicosia langt fra alle de vakre strendene langs Middelhavet, med deilig havbris. 

Lala mustafa pasha mosque in Famagusta north Cyprus

Famagusta / Gazimaguza

Famagusta  er det administrative senteret på Nord Kypros. Famagusta er en havneby og all import til Nord Kypros som kommer sjøveien, kommer til Famagusta.

Ikke bare er Famagusta en havneby, det er også en by med masse historie. Med sin venetianske festning, Famagusta-murene, kirker, Varosha (den forlatte spøkelsesbyen) og mange andre attraksjoner, er byen Famagusta fylt av mennesker som vil reise og oppleve kultur.

Gamlebyen i Famagusta er som et utendørsmuseum. Hyggelig er det å vandre i de trange gatene og se på livet – er noe vi anbefaler til alle.

Kyrenia / Girne

Mange kaller Nord Kypros et uoppdaget paradis.  I det tilfellet er  Kyrenia  midtpunkt i dette paradis. Så enkelt og greit kan det sies.

Dette er en by som raskt har blitt alles favoritt, beundret av dets unike landskap, frodige fjell, klare, blå hav og sandstrender. Denne byen, som er sentrum for handel, kultur, kunst og fantastisk natur, kommer først i tankene hos mange når Nord Kypros nevnes.

Kyrenia med sin herlige beliggenhet, og sin gamleby med den lille vakre havnen er et yndet mål for et restaurantbesøk eller en sightseeing tur. I Kyrenia området får man «alt», noe som er grunnen til at mange som investerer i en leilighet de ønsker å leie ut – velger seg dette området.

Vi har mange boligprosjekter som ligger mindre enn 10 minutter fra bysentrum, men fortsatt med vakre sandstrender som nærmeste nabo. 

Prisvinnere i kategorien salg av Eiendom på Nord Kypros for eiendomsmeglere

6. Investere i eiendom - velg rett samarbeidspartner

Med den økende interesse fra investorer og kjøpere har eiendomssektoren også utviklet seg. Dessverre åpner dette også for useriøse selskap, og det kan være vanskelig å finne en megler man kan stole på.  Les om den Nord Kypriotiske Eiendomsmegler forbund, som Goldmark Estates er registrert.

Det kan også være risikabelt å kjøpe en brukt bolig direkte fra eier – Skal du kjøpe bruktbolig eller resale som det omtales som,  anbefaler ved slike tilfeller også  bistand av eiendomsmegler og advokat.

Ønsker du en seriøs og sikker partner når du skal investere i feriebolig på Nord Kypros så er lokal kunnskap om markedet viktig. Goldmark Estates lokalkunnskap og vår kjennskap til Skandinaviske behov og ønsker, opplever mange som en uslåelig kombinasjon!

Les mer i blogginnlegget  når Goldmark Estates ble kåret til beste eiendomsmegler på Nord Kypros. 

6. Bo på hotell eller leiebolig?

Med utviklingen av turistsektoren på Nord Kypros har eiendomssektoren også utviklet seg og fått et godt rykte. Selvfølgelig varierer meningene fra de reisende om byene og de forskjellige stedene.

Noen mennesker foretrekker å bo på hotell når de besøker kulturelle og lett tilgjengelige byer på Kypros, mens andre kanskje vil bruke ferien sin ved å leie et luksuriøst hjem.

Vår anbefaling – spesielt for deg som vurderer å investere i egen bolig, er at du leier deg en bolig under ditt opphold. Vi kan hjelpe deg med å finne den rette boligen, på det stedet som passer best for deg.

På denne måten lærer du øye, kulturen, menneskene og samfunnet bedre å kjenne. Noe som vil være en fordel når du skal ta en avgjørelse i forhold til om det er et sted du ønsker å investere penger på ditt neste ferieparadis.

Vi er også behjelpelige med å skreddersy en visningsreise, når du ønsker å reise til Nord Kypros. Det er den absolutt beste måten å bli kjent med både stedet og boligkvaliteten.

Mer informasjon om   visningsreiser

Besøk eiendomsdelen av våre hjemmesider for å lære mer om utvalget av boliger på Nord Kypros.

Hvis du har spørsmål relatert til Nord Kypros, generelle eller knyttet til en bolig kan du kontakte oss så hjelper vi deg med svar!

Ikke nøl med å ta kontakt med en av våre erfarne medarbeidere!
For mer turist og aktivitetsinfo fra Nord Kypros les bloggen.