Hjemme-kontor i ferieboligen

Hjemme-kontor i ferieboligen

Hjemme-kontor i ferieboligen , er ikke lenger en like fjern drøm for mange fast ansatte.  I følge artikkel i VG+ 27/7-21, er det sterke tegn på at en vil se en økning i antall solgte ferieboliger rundt Middelhavet. Årsaken skal være arbeidsgivere som er åpne for å ha ansatte mer på hjemmekontor, noe som vil gjøre det mulig å oppholde seg i lengre perioder i sin feriebolig. Enten den ligger i hjemlandet, i utlandet eller på en øy i Middelhavet.

Man ser en klar økning i sol og varmehungrige nordmenn som ønsker å kjøpe feriehus ved Middelhavet i tiden fremover. Meglere tror korona pandemien med tilhørende økning i digitalisering i arbeidslivet, gir økte muligheter hjemme-kontor i ferieboligen. Mange har blitt vant for å kunne jobbe hjemmefra. Dette vil igjen føre til at flere realiserer drømmen om en egen feriebolig i «Syden».

mann sitter med pc og jobber på hjemme-kontor i ferieboligen
Image by Mark Broadhead from Unsplash

Distansejobbing

Enn så lenge ser man at spesielt nordmenn, svensker og nederlendere er i forkant når det gjelder muligheten for å utnytte seg av å jobbe «remote».

Mennesker som kjøper feriehus ved Middelhavet har det til felles at de ønsker en aktiv livsstil, med muligheten for å gå turer, spille golf og tennis eller sykkelturer, kombinert med sol og fin natur. Dette gir en god miks på lengre opphold, hvor man vil kombinere selve reisen med jobb.

Flere teknologi eksperter mener vi har tatt et 10-års kvantesprang innenfor anvendelse av hjemmejobb og teknologi.

God investering å kjøpe feriebolig ved Middelhavet nå

Finansmannen Martin Mølsæter snakker i VG+ artikkelen om at man i tillegg til å ha muligheten til å kombinere opphold i varmere strøk, med jobb – så vil potensialet for å tjene gode penger på å investere i bolig langs Middelhavet nå være stor.

Man ser at muligheten for å benytte et feriehus i flere døgn i strekk, er mye større nå enn før pandemien. Mulighet for hjemme-kontor i ferieboligen, kan være noe som vil føre til at flere vil realisere sine drømmer tidligere, enn hva de kanskje planla før pandemien.

Image by manuel ramirez from Pixabay
Hjemme-kontor i ferieboligen med utsikt til svømmebasseng og anleggs hage sett mot sjøen på Nord Kypros

"Etterspørselen og dermed prisene, vil eksplodere,
når vi ser slutten på koronapandemien"

Tradisjonelt så har viljen til bruk av hjemmekontor vært mindre blant arbeidsgivere i Europa.

Noe som kan være grunnen til at prisene på feriebolig rundt Middelhavet ikke har steget i samme takt, som prisene på hytter og fritidsboliger i Norge.

Gjennom pandemien erfarer også disse arbeidsgiveren at hjemmekontor fungerer, noe som vil føre til at mennesker fra de store europeiske byene nå får muligheten til å tilbringe mye mer tid i en feriebolig ved Middelhavet. Dette gjør at viljen til å investere øker.

Man vil også se en økning i etterspørselen etter boliger i utleiemarkedet, slik at man kan tjene gode penger i perioder hvor man selv ikke benytter sin feriebolig.

"Interessen for feriebolig i utlandet
øker i takt med vaksineringen"

Stort potensiale

Investering i eiendom klarer seg relativt bra når inflasjonen stiger i følge Mølsæter. Spesielt hvis prisene er lave i utgangspunktet, slik tilfellet er i Spania – sammenlignet med f.eks. Frankrike. Han ser også et stort potensialt i områder som historisk sett har vært litt mer tidkrevende å reise til, dette da flere vil akseptere en lenge reise, når teknologien gjør det enklere å kombinere jobb og ferie.

Hjemme-kontor i ferieboligen er en utmerket måte å kombinere jobb og ferieopplevelser på. Selv om Mølsæter ikke nevner Nord Kypros, så gjelder disse argumentene i høyeste grad her. Prisen på bolig på Nord Kypros er lav, sammenlignet med land som Spania, Frankrike og Italia.

terrasse med uteplass og utsikt for å bruke med hjemme-kontor i ferieboligen

Forbes beskrev Nord Kypros, som det beste investerings området i 2021 for kjøp av beachfront properties

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Mange vurderer å kjøpe bolig i utlandet

Artikkelen i VG+ viser også til en undersøkelse gjennomført av Prognosesenteret i februar 2021. Den viste at 74.000 husholdninger vurderte kjøp av feriebolig i utlandet.

De trodde at mange av disse ville flytte fokus til Norge på grunn av pandemien. Men det viser seg at disse venter på muligheten for å investere rundt Middelhavet, det virker ikke som de er interessert i å kjøpe i Norge. Som andre som kjøper bolig ved Middelhavet, er det kultur, lave levekostnader og klimaet som er det viktigste. Antallet har holdt seg stabilt de siste 2 årene gjennom pandemien.

Totalt er tallet som sier de ønsker å kjøpe fritidsbolig i Norge på over 200 000 husholdninger. Øye, ved Prognosesenteret tror at mange vil flytte fokus fra dyre hytter i Norge til til billigere destinasjoner rundt Middelhavet. Man får mye mer for pengene sine  i Spania, sammenlignet med i Norge.

For ikke å snakke om hva man kan få for samme budsjett på Nord Kypros, sammenlignet med Spania. Alt i Eurosonen ligger høyt over i kvadratmeterpris, levekostnader, samt skatter og avgifter. 

Nord Kypros - mest for pengene

Det er interessant å lese VG-artikkelen, hvor man fremhever Spania som et «prisgunstig land», når man skal investere i feriebolig ved Middelhavet. Eksempler som legges frem i artikkelen – er villaer med 3-4 soverom og 3 bad med eget basseng, nesten 1 km fra havet. Prisene ligger på mellom €350 000 og €800 000.

Prisnivået på eiendom henger sammen med kvalitet og alder, og mest av alt med location – location – location. Jo nærmere strandlinjen og servicetilbud, jo høyere pris.

De som kjenner prisnivået på Nord Kypros, er informert om at man kan kjøpe seg en nyere villa med 3-4 soverom, så nær som 150 meter fra havet, for godt under disse prisene. Da bor en eksklusivt på en øy, samt at eksemplene under er nær et godt utvalg service fasiliteter. Det øker i tillegg verdien. 

Den gode nyheten er at du kan kjøpe prosjekterte villaene under bygging, med privat svømmebasseng tett på (150 meter) Middelhavet  til Middelhavet for under de Spanske prisene.

Prisene er oppgitt i GBP £, da eiendom selges i britiske pund GBP £ på både nord og sør Kypros.

Trykk på bildene for å gå til eiendommens boligside for mer detaljert info.  Trykk på knappen for å komme til søkesiden med alle villa med 3-4 soverom for fra under GBP £ 320 000.  

Sjekk ut hva som finnes av bungalower, rekkehus og tomannsboliger i tillegg.  

10 gode grunner for
å kjøpe din feriebolig på Nord Kypros

Goldmark Estates Ltd - medlem av
det Nord Kypriotiske Eiendomsmegler forbund

FeriehusMiddelhavet formidler boliger til Skandinaviske kunder Sammen med Goldmark Estates eiendomsmegler på Nord Kypros.

Goldmark Estates Ltd. er medlem av det Nord Kypriotiske eiendomsmeglings forbundet KTEB. I 2019 ble Goldmark Estates premiert som beste eiendomsmegler 2019 på Nord Kypros.

Som eneste agent / representant i Norge kan FeriehusMiddelhavet via Goldmark Estates tilby det største utvalget og den beste lokale fagkunnskapen  i det Nord Kypriotiske boligmarkedet. På Nord Kypros finner du to profesjonelle avdelingskontorer. Et ligger  i Kyrenia, det andre ligger i Iskele Long Beach.

Best Real Estate Agency and Best Sales Team North Cyprus 2019